dimecres, 29 de gener de 2014

ELS MEUS 10 MILLORS INTÈRPRETS DEL ROCK

En els anys 70 del segle passat, jo era un adolescent, i un dels descobriments que més em va enlluerar en aquella època va ser la música rock. Al llarg de la meua vida, he sigut fidel a aquesta passió, tot i que he de reconéixer que l'he ampliada a la música clàssica i al jazz, amb el pas del temps, però encara hi ha un bon grapat de rockers que m'emocionen. Dedique aquesta entrada als deu que més m'agraden, i us propose que escolteu la meua cançó preferida de cadascun.
El primer de la llista és Bob Dylan, i encara que és molt difícil destacar una sola cançó de tan prolífic intèrpret, seleccione una bona versió en directe de la magnífica "Knockin´ On Heaven's Door":
I què dir de Jimi Hendrix interpretant "Voodoo Child":

En tercer lloc, em referiré a Lou Reed, que va ser líder de Velvet Undregound, un dels millors grups de la història del rock. La cançó que he seleccionat és "Coney Island Baby":
El quart intèrpret que, amb el seu LP "Harvest", em va acompanyar hores i hores a la meua cambra, és Neil Young. La seua cançó "Thrasher" és realment extraordinària:
Un altre cantant fora de sèrie és Tom Waits i la seua cançó "On the Nickel":
Ara us propose que escolteu "Nancy", de Leonard Cohen, una d'eixes cançons que mai no s'obliden si l'has escoltada als 16 anys:
Seguim la llista amb Bruce Springsteen i la seua meravellosa "Thunder Road", una de les millors de la història del rock:
Tot seguit vull lloar la figura de Van Morrison i la seua cançó "Astral Weeks", de l'àlbum homònim, que és el seu millor LP:
D'Eric Clapton, "I am yours", una cançó que sempre em toca el cor:
Finalment, us convide a gaudir d'una interpretació de l'explosiva Janis Joplin, que canta "Piece of my Heart":

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada