dimarts, 5 de febrer del 2013

IMPOSTOS I IGUALTAT


Els ajuntaments saben que, un 75% de les multes de trànsit que imposen, mai no les recaptaran. No obstant això, en els últims anys, la quantia legal de les multes ha augmentat considerablement. Sembla contradictori que, en compte de fer perquè tothom pague les seues multes, els poders públics es dediquen a escurar les butxaques dels pocs ciutadans que les paguen. Perquè, a la fi, això és el que passa: al 75% que no paga li dóna igual l’import de la multa, mentre que als complidors se’ls grava cada vegada més, i així paguen per ells i pels demés.

Doncs bé, això que passa amb les multes municipals, és el que està passant en general amb els impostos. Cada reforma fiscal sols serveix per ofegar una mica més els bons contribuents, però els defraudadors segueixen sense pagar, entre altres raons, perquè l’Administració, que és plenament conscient del que està passant i del que cal fer per evitar aquesta gran presa de pèl als bons ciutadans, ho permet mirant cap a un altre costat.

La millor reforma fiscal no és, doncs, la que està per venir, sinó que paguen impostos els qui no ho fan, i -per aconseguir això- no hi calen tant noves lleis com l’existència d’una voluntat política elementalment democràtica de tractar a tots per igual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada