dijous, 16 de novembre del 2017

RECULL DE PENSAMENTS ESPARSOS (7)

L’ànima humana es va crear quan va nàixer el primer home, i d’això en fa tan sols 2,5 milions d’anys, mentre que l’univers es va crear fa 13.700 milions d’anys. La creació, per tant, no es va completar fins que van transcórrer 13.697,5 milions d’anys des que va començar, quan els dinosaures ja s’havien extingit.
***
La gent sol dir que un metge és bo quan és simpàtic i atent, la qual cosa sols pot ser certa en la mesura que la simpatia i la bona atenció tinguen facultats curatives.
***
És difícil saber perdre, però encara ho és més saber guanyar.
***
Jo sóc jo, més les meues circumstàncies i les de molts altres.
***
La millor defensa que es pot fer de la democràcia és exigir la veritat.
***
No hi ha el kilòmetre zero perquè ningú no ha vist mai mil metres de no-res.
***
No ens entra al cap que una cosa no tinga límits, per això anomenem no-res al buit infinit on és immers el nostre univers i, possiblement, molts altres universos. És a dir, la única cosa que el nostre enteniment accepta que puga ser il·limitada és la no-cosa.
***
No tinc molt clar si l’infinit existeix perquè matemàticament es demostrable, o si l’infinit és demostrable matemàticament perquè existeix.
***
De vegades els arbres no ens deixen veure el bosc, però n’hi ha d’altres en què és el bosc el que no ens deixa admirar els arbres.
***
Qui no viu com pensa, acaba pensant com viu si abans no es cansa de pensar.
***
Abans de crear-se la matèria, sols hi havia el no-res; per tant, el no-res és tot allò que no és matèria. Donat que la matèria és finita, sols podem trobar l’infinit en el no-res, que d’aquesta manera s’identifiquen.
***
Hi ha qui calla per no ofendre, però de vegades cal parlar perquè el silenci s’interpretaria com una greu ofensa.
***
Diguen el que diguen, la quadratura del cercle sempre ha estat impossible d’aconseguir sense trampes.
***
No tindràs més raó per alçar la veu, però si parles baixet no et sentiran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada