dimarts, 12 de setembre del 2017

RECULL DE PENSAMENTS ESPARSOS (3)

Hi ha viatges d’anada i tornada entre dos llocs, però també coneixem viatges circulars d’eixida i arribada al mateix punt en els quals l'anada i la tornada es fan tot d'una.
***
Va ser primer la gallina que l’ou, perquè no pot haver-hi un ou sense cap gallina que el ponga. Per tant, l’acció de pondre és determinant. Dit d’una altra manera, abans que existira la primera gallina ponedora, hi havia gallines (o com vulgueu dir-li) no ponedores.
***
La diferència entre el qui canvia d’opinió per conveniència i el qui canvia d’opinió per convicció, rau en què sols el segon passa vergonya.
***
La democràcia viu gràcies a la nostra confiança en el sistema, expressada a través del nostre vot, però sols sobreviu si som capaços, després de votar, de tractar amb extrema desconfiança els nostres governants.
***
La primera vegada que un home o una dona de la prehistòria va fer una pintura en la paret d’una cova, possiblement, es va sentir frustrat per no poder representar la realitat tal qual és. Però, després, es va consolar en adonar-se que era capaç de fer una cosa millor: inventar una nova realitat. Va ser la primera vegada que un ser humà es va sentir un déu.
***
El bé i el mal existeixen, perquè tots som capaços de diferenciar un ésser humà menyspreable d’un altre bellíssim. La grandesa de la democràcia, i també la seua misèria, rau en què el primer pot ser candidat en unes eleccions i ser elegit gràcies al vot del segon.
***
Les persones honestes no li donen pas importància a la seua honestedat, perquè la consideren normal. Per això és tan fàcil distingir una persona honesta d’una altra que no ho és, perquè la segona sempre va donant lliçons d’honestedat.
***
Els drets i els deures, en una societat democràtica, no són dos cares distintes de la moneda, sinó que formen, plegats, una sola cara; a l’altra cara hi ha el que la societat espera de nosaltres.
***
La bona música sempre commou, mai no és simplement agradable.
***
La temperatura més baixa imaginable és aproximadament -273 graus en l'escala Celsius i s’anomena "zero absolut". Aquesta és, doncs, la temperatura del no-res.
***
Hi ha qui s’ofén quan discrepes de la seua opinió i li exposes educadament els teus arguments. És la seua manera de donar-te la raó.
***
No solament les lleis han de ser iguals per a tots; també les regles de joc.
***
Cada passa cap a endavant que fa la ciència, comporta un arraconament de la religió, ja que aquesta es basa en uns misteris que aquella deixa en evidència. No obstant això, quan es tomben tots els misteris, encara hi haurà creients, perquè sempre restarà una pregunta sense contestar per la ciència: Qui va crear el no-res?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada