dijous, 1 de maig del 2014

VISITA A CÒRDOVA

He visitat Còrdova i els seus barris populars, on destaca el pati com a centre de vida i convivència de la casa. Aquesta manera de considerar el pati és un concepte constructiu d'origen musulmà, que ha estat potenciat posteriorment a causa de dos factors elementals: el primer és que el pati permeteix combatre millor la calor que hi fa (sense anar més lluny el dia 29 d'abril el termòmetre marcava els 37ºC); i el segon la falta d'espai: moltes cases albergaven més d'una família, i el pati era el lloc on es desenvolupaven les feines domèstiques i també els diversos oficis. La gent tenia el bon gust d'ornar el seu pati de flors i plantes molt diverses, com una manera d'alegrar-se la vida.
Tot seguit us mostraré algunes fotos de patis meravellosos:

3 comentaris:

  1. Una ciutat molt bonica, sense dubtes. I a pesar de la barbaritat de construir la catedral cristiana dins de la mesquita, encara com que respectaren una part molt gran.

    ResponElimina
  2. En efecte, Còrdova té moltes coses admirables: la ciutat vella està molt ben conservada, així com els seus barris populars. La mesquita i la ciutat de Madinat Al-Zahra són dues cimeres de l'art àrab. Els patis atapeïts de flors són una meravella. Hi ha un bon grapat d'esglèsies gòtiques fernandines del segle XIII molt ben conservades. Ah, i s'hi menja molt bé.

    ResponElimina
  3. El "rabo de toro", els "flamenquines", el "salmorejo", el "gazpacho andaluz"...

    ResponElimina