dimecres, 13 de febrer del 2013

LA INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR CONTRA ELS DESNONAMENTS


No són admissibles les trampes, i molt menys si vénen de la gent que gaudeix d’un poder teòricament democràtic. Sembla una broma dolenta que molts governants es dediquen a enganyar-nos un dia sí i l’altre també. Tenen por que coneguem la veritat i ens la mostren maquillada o, simplement, manipulada. És una tècnica que utilitzen per mantenir-se en el poder. És, doncs, la mentida sistemàtica i premeditada, del que estic parlant.

En democràcia, resulta essencial posar per damunt de tot el respecte dels nostres representants cap a la gent que els ha votat.

Tanmateix, freqüentment volen enganyar-nos, tant per acció com per omissió. Sols quan la premsa descobreix les seues mentides, és quan tenen a bé reaccionar, i de la nit al matí adopten algun canvi, amb la intenció d’aparentar que s’han esmenat, quan en realitat es tracta tan sols de deixar que passe un cert temps, abans de tornar a la situació anterior, perquè són recalcitrants.

Ara bé, cal no oblidar que els polítics formen part de la nostra societat, que no són extraterrestres, sinó persones de carn i os que s’han criat entre nosaltres. Per tant, resulta inevitable plantejar-se si la mentida no forma part de la nostra quotidianitat, si no som els ciutadans d’a peu els qui, quan els regalem la nostra indiferència o el nostre vot, estem propiciant l’existència de polítics mentiders. I la resposta crec que ha de ser afirmativa, ja que si diguérem un no rotund a la mentida, aquesta no podria seguir protagonitzant la vida pública.

Els nostres representants diuen que defensen els interessos generals, però sovint es preocupen més pels seus interessos i els d’un sector minoritari de la societat, la qual cosa resulta inacceptable en una societat democràtica. És evident que vivim una situació de greu degradació de la vida política, i que els protagonistes d’aquesta situació sols rectificaran si la gent del poble els ho exigeix.

En aquest sentit, crec que hui s’ha produït una notícia destacada: la presa en consideració de la iniciativa legislativa popular contra els desnonaments, presentada per diverses associacions ciutadanes, que en poc de temps han arreplegat quasi un milió i mig de signatures. És una prova evident de la força que té el poble quan s’organitza bé, i utilitzant mitjans democràtics com la iniciativa legislativa popular i la canalització de l’opinió pública a través de les xarxes socials, és capaç de portar endavant una iniciativa tan justa i necessària com la seua. Una iniciativa, per cert, que malgrat ser justa i necessària, sols ha estat viable per aquesta via de democràcia directa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada