diumenge, 20 de febrer del 2022

LA NOVENA DE BEETHOVEN PER FURTWÄNGLER

Ací teniu el més gran director beethovià de tots els temps, dirigint la 9ª Simfonia del compositor de Bonn. És clar que estic referint-me a W. Furtwängler. Adoneu-vos de la genialitat d'aquest intèrpret inimitable, que portava la música de Beethoven al dramatisme més extrem. Hi ha qui no li perdona que fora tan subjectiu i transformara un compositor clàssic en un romàntic apassionat, però si voleu gaudir d'una experiència única haureu de prescindir de tals prejuís: us assegure que paga la pena.
Tot seguit us penge un vídeo en què Furtwängler, al final d'un concert a Berlín durant la Segona Guerra Mondial, gèlidament, li dona la mà a Goebbels i, després, de manera subtil, es passa el mocador de la mà esquerra a la dreta, amb la qual acaba de saludar el nazi, per a torcar-se-la.
Per cert, hi ha una pel·lícula alemanya, "L'esfondrament", de l'any 2004, dirigida per Oliver Hirschbiegel, on es conten els últims dies no sols de Hitler sinó també de Goebbels, que es va suïcidar junt amb la seua esposa, després d'assassinar els seus sis fills.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada