dijous, 11 d’abril del 2013

VISITA ARTÍSTICA A BILBAO

He visitat Bilbao, a primeries d’abril, i els seus museus Guggenheim i de Belles Arts, on m’he trobat amb algunes joies que vull compartir amb vosaltres. Del Museu Guggenheim, a més de la seua espectacular arquitectura, que és un cant a la línia corba, obra de Gehry, cal destacar la sèrie pictòrica de Baselitz dedicada a Stalin i Lenin (La senyora Lenin i el Rossinyol), així com les espectaculars escultures de Richard Serra, que ocupen tota una gran sala del museu. Segons el propi escultor: “Vaig titular aquesta instal·lació La matèria del temps perquè es basa en la idea de temporalitats múltiples o estratificades. Segons va l’espectador experimentant cada peça en el conjunt de la instal·lació, s’adonarà de les distintes duracions del temps. El que dura experimentar l’espiral de major dimensió, per exemple, té una naturalesa distinta al que dura experimentar Punt cec invertit. L’experiència és, per una banda, íntima, privada, psicològica, estètica i, per altra, social i pública”.

Del Museu de Belles Arts, em van impressionar particularment un quadre del pintor manierista Luis de Morales (La Pietat) i un altre de l’informalista Tàpies (Gran oval).

Pels marges de la ria de Bilbao hi ha moltes escultures. N’he seleccionat dues, d’Oteiza (Variant ovoide de la desocupació de l’esfera) i Chillida (El guaita).

Els amants de l'enginyeria podeu gaudir del Pont Colgant de Getxo, que és un pont transbordador d'un a l’altre marge de la ria del Nerbion.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada